Kefalónia - 3. nap

 

A világítótorony után elindultunk Petani Beach-re strandolni, útközben azonban elképesztő viharba kerültünk. Kocsmáztunk egyet egy kis faluban, ahol kis híján a nyakunkba szakadt a napernyőn összegyűlt eső, Balázs ivott egy rémes kávét, és őszintén sajnáltuk az - esőtől - elázott bicajosokat. Később egy dombtetőn, tengerre néző étteremben megkóstoltuk a kefalóniai pitét (darált bárány és marhahús, rizs, fűszerek - mindez pitében), a muszakát, és az üvegfalon át néztük a szépen csöpögő esőt. Nem mondanám, hogy nagyon vidám volt, valószínűleg ezért nem sikerült igazán a helyén értékelni a híres pitét. Vagy csak jobban szeretjük a tengeri kaját.
Ha már arra jártunk, lementünk Petani Beach-re, picit sétáltunk a szemerkélő esőben, Balázs megmutatta, hogy mit tud a kacsázás terén (beírtam az ötöst, és szerintem másoknak is bejött, de mit várjon az ember olyanoktól, akik esőben ott vannak a strandon :)). Minden nagyon szép volt, de picit még esett, ezért úgy döntöttünk, hogy nem fürdünk. Egy hullám megvétózta az elhatározásomat, úgyhogy én ruhástól mégiscsak megmártóztam Petanin.
Argostoli fele vettük az irányt - ezúttal a szárazföldön. Az autóban befűtöttünk, - szerintem mi használtuk először ezt a funkciót az autóban -, és megszárítgattam a cuccaimat. A szerpentinen láttunk egy oldalára fordult autót, szerencsére látszólag mindenki egyedül szállt ki belőle, vér nem folyt sehol. Itt jegyezném meg, hogy a szemtanúk valóban teljesen megbízhatatlanok, utólag nem tudtunk dűlőre jutni, hogy hány egyenruhás és hány civil ruhás volt az autó körül.
Argostoliban is megnéztünk egy világítótornyot, és épp visszaértünk az autóhoz, amikor elszabadult a pokol. Megint viharba kerültünk, több irányból villámlott, dőlt a víz mindenhonnan: egy lépcsős utcába bepillantva új értelmet nyert a vízlépcső fogalma.
Elmentünk vacsorát venni, az eső közben elállt, és visszatértünk Argostoli belvárosába. Szerintem semmi extra. Otthon vacsoráztunk, kiderült, hogy jó a konzerv tengeri herkentyű, de jobb a frissen sütött verzió.

BACK to tigrisbigris's albums
Become a fan! Follow tigrisbigris and receive an email every time tigrisbigris uploads new images!