Boldog Özséb szoboravatás Pilisszántón

 

BOLDOG ÖZSÉB SZOBORAVATÁS

A Magyar Pálos Rend 700 éves pápai jóváhagyásának tiszteletére a pilisszántói Csillagösvényen utolsó szobrának, Boldog Özséb szobrának avató ünnepsége 2008. december 21-én vasárnap, a téli Napfordulón, reggel fél 8 órakor kezdődött.

Ekkor a Nap, a Ziribár hegyszoros felett kelt fel. A kápolna előtti téren, a Szent Korona másolatának jelenlétében vártuk a Napkeltét.

Ezt követően ünnepi avató program kezdődött ugyanitt, melyben felléptek: Lovász Irén népdalénekes, Altorjai Atilla színművész, Csabai János színművész.

Ünnepi beszédet mondott: Szőnyi József (Pilisszántóért Egyesület), majd a Szent Korona Lovag Rend, és a Szent Korona Díszőrség kíséretével a szobrot megáldó atyával levonultak a Csillagösvényre, ahol leleplezték Boldog Özséb szobrát.

Szoborleplezés után, az ünnepség méltó befejezéseként a Boldogasszony kápolnában kb. fél 9-kor, a Magyar Pálos Rend megerősödéséért és az eltávozott Árva Vince atyáért, Boldog Özséb közbenjárását kérve misét mutatott be Páter Bátor Botond Pálos Tartományfőnök.

Videó itt látható.

 1 2 3 4Next
BACK to pofe's albums
Become a fan! Follow pofe and receive an email every time pofe uploads new images!