2010 Izrael/1

 

JÉZUS NYOMÁBAN
SZENTFÖLDI ZARÁNDOKÚT IZRAELBEN

Az Ökumenikus Tanulmányi Központ által már 20 éve, évente kétszer szervezett idei tavaszi, 2010. április 29 – május 6. közötti zarándokúton a Svábhegyi gyülekezetünkből hatan vettünk részt. Az ismerkedési esten megtudtuk, hogy a 39 résztvevő közel fele református, 14 baptista, 3-3 evangélikus, ill. katolikus. A helyi, magyar származású izraeli vezető, Micha Weiss a bibliai és a történelmi tanulmányok alapján adott ismertetést az egyes helyszínekről. Itthonról jött kísérőnk, Gimesi Zsuzsa református lelkész, az utat szervező Ökumenikus Oktatási Központ munkatársa egészített ki felolvasott bibliai idézetekkel, továbbá tematikus közös éneklésekkel emlékeztünk a meglátogatott helyek eseményeire.

Megérkezés Tel-Avivba. Tel-Aviv a bibliában többször említett Lod (Lidda) helységre épült, ahol már az apostoli korban keresztényi gyülekezet volt, amelyet Péter apostol meglátogatott (ApCsel 9,32). itt született a pogány, később keresztény hitre tért és a mártírt halt római katona, Szent György.
Tel-Aviv a bibliában többször említett Lod (Lidda) helységre épült, ahol már az apostoli korban keresztényi gyülekezet volt, amelyet Péter apostol meglátogatott (ApCsel 9,32). itt született a pogány, később keresztény hitre tért és a mártírt halt római katona, Szent György.

 1 2 3Next
BACK to klarici albumai
Become a fan! Follow klarici and receive an email every time klarici uploads new images!