SZELETELT TÉGLA http://budaidekorkalkulator.mlap.hu

 

Miért szeletelt tégla? http://budaidekorkalkulator.mlap.hu

Szeletelt tégla rusztikus mediterrán stílushoz, ahova nem fér el, vagy körülményes az elhelyezése az egész bontott téglának.A tégla szeletelésekor az egész téglát általában hosszában vágják fel. Ebből keletkezik a 30 cm hosszú tégla szelet, aminek a magassága megegyezik a nagyméretű tégla magasságával, azaz kb. 7 cm-el. A szeletelt tégla vastagsága 1,5 cm.
Mediterrán épületek, belső terek hangulatának nélkülözhetetlen kelléke ! A külső téglaszelet rusztikus, bensőséges hatású a lakásban.
A két téglaszél a külső szelet, ezért van az, hogy a külső szelet mindig drágább, mivel 1 téglából kijön 6 belső, és 2 külső szelet!
A szeletelt tégla kiválóan alkalmas kül-és beltérbe, padlóra, falra, lábazatra, ablak szemöldök díszítésére, kerítés burkolására, lakásdekorációra, sőt, akár még bútorokat is építhetünk belőle.
A szeletelt tégla felületkezeléséről ,már a fugázás megkezdése előtt kell gondoskodni.
A tégla két széléből lesznek a külső szeletek, amiket a falra felragasztva ugyanolyan felületet kapunk, amilyet az egész téglából falazott falak esetében megszoktunk.
A belső szelet felülete sima.
A vágással kapunk egy nagyon szép textúrát, hasonlót a múzeumokban látható kőzetmintákhoz, benne “zárványokkal”. Ez a tégla anyagában lévő különböző színű agyagdarabok miatt van így.
Alap esetben hatféle szeletelt téglát kínálunk megjelenésében. Színek szerinti válogatással további típusok érhetők el.
http://budaidekorkalkulator.mlap.hu

BACK to budaidekor albumjai
Become a fan! Follow budaidekor and receive an email every time budaidekor uploads new images!