EV Roadshow Neder-Betuwe 12-10-2012

 

Vrijdag a.s. 12 oktober was de EV Roadshow in Neder-Betuwe! De EV Roadshow is een initiatief van vereniging DOET, HNR | EV Centrum en Tevi, die burgers, gemeenten en ondernemers door heel Nederland willen informeren over de status en kansen van elektrisch vervoer. Op initiatief van gemeente Neder-Betuwe werd het Dorpsplein Dodewaard voor één dag omgetoverd tot een Elektrisch Vervoer Centrum. Dat betekent: zelf rijden met elektrische auto’s en scooters, alles over subsidies voor elektrische voertuigen en eigen oplaadpunten, rij je rijk voor ondernemers, en stel je vragen aan de gemeente.

Tussen 13:00 en 19:00 uur waren inwoners en ondernemers van harte welkom op het Dorpsplein Dodewaard. Om 15:00 uur zou de EV Roadshow officieel worden geopend door wethouders Hans Keuken en Martin Schuurman. Het interactieve dagprogramma bood bezoekers de gelegenheid om zelf mee te denken over de beste lokale oplossingen voor versneld doorvoeren van elektrische mobiliteit, en te ervaren wat elektrisch vervoer betekent. Bezoekers maakten kans op een jaar lang gratis gebruik van een elektrisch auto! De EV Roadshow wordt op initiatief van gemeente Neder-Betuwe georganiseerd in het kader van de opening van heropening van het Groene Plein. Dit duurzame plein is helemaal opnieuw ingericht en wordt nu officieel ingericht en het is nu tijd voor een feestelijk opening.

Waarom een Roadshow voor elektrisch vervoer?
Consumenten, ondernemers en lokale overheden in Nederland komen in rap tempo voor steeds meer keuzes te staan met betrekking tot Elektrisch Vervoer. De onafhankelijke vereniging voor elektrisch vervoer DOET en HNR | EV Centrum helpen gemeenten bij het informeren van inwoners, bedrijfsleven, en ambtenaren en bieden houvast bij het opstellen het beleid voor de introductie van Elektrisch Vervoer (EV).

Opzet van de Roadshow
De DOET HNR | EV Centrum Roadshow zal na gemeente Bronckhorst vele andere gemeenten aandoen. In een centrale presentatieruimte op de Roadshow brengen koplopers

 1 2 3 4 5 6 7 8Next
BACK to Heopics's albums
Become a fan! Follow Heopics and receive an email every time Heopics uploads new images!